Tonhalszeletek a bajor serfőzők módján



Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojás sárgája, só.
A szép nagyobb, vastagabb tonhalszeleteket füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kevés forró vajba tesszük, és mindkét oldalára átfordítva 1-2 percig sütjük. Ráöntjük a sört, megsózzuk, és beleszórunk egy kevés zúzott és apróra vágott fokhagymát. Fedővel letakarva, nem erős tűzön puhára pároljuk. Közben a tejfölt keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és habverővel jól elkeverjük.
A tejfölt a halra öntve felforraljuk, hogy mártás sűrűségűvé váljon.
Pirított burgonyával tálaljuk.