Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 8 dkg
füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 db
tojás sárgája, só.
A szép nagyobb, vastagabb
tonhalszeleteket füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kevés forró vajba tesszük,
és mindkét oldalára átfordítva 1-2 percig sütjük. Ráöntjük a sört, megsózzuk,
és beleszórunk egy kevés zúzott és apróra vágott fokhagymát. Fedővel letakarva,
nem erős tűzön puhára pároljuk. Közben a tejfölt keverőtálba öntjük, hozzáadjuk
a tojássárgáját, és habverővel jól elkeverjük.
A tejfölt a halra öntve
felforraljuk, hogy mártás sűrűségűvé váljon.
Pirított burgonyával tálaljuk.