Hozzávalók: (4 személyre): 50
dkg. marhalábszár, 50 dkg marhacsont. 2 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 kis
fej vöröshagyma, 2 l. víz, esetleg egy kis darab máj.
Elkészítés: A húst és a csontot
leöblítjük. A hús kissé kiklopfoljuk, hogy a rostjai fölengedjenek, és a
megtisztított, szeletekre vágott zöldséggel és az egészben hagyott hagymával,
amelynek csak a felső héját fejtjük le (esetleg a megtisztított májjal) 2 liter
hidegvízzel leöntve felteszünk főni. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a levét
leszűrjük.
Palacsinta levesbetéttel
tálaljuk.
Palacsinta levesbetét
Hozzávalók (8 személyre): 1-2 tojás, 20 dkg simaliszt, 2 ek.
olaj, sör, só
Elkészítés: A tojást a liszttel
összekeverjük, és annyi sörrel engedjük fel, hogy a szokottnál kicsit hígabb
palacsintatésztát kapjunk. A felhevített olajban a szokottnál barnább palacsintákat
sütünk, hűlni hagyjuk, összetekerve vékony metéltre vágjuk, s a forró levessel
leöntve tálaljuk.