Világos húsleves



Hozzávalók: (4 személyre): 50 dkg. marhalábszár, 50 dkg marhacsont. 2 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 l. víz, esetleg egy kis darab máj.
Elkészítés: A húst és a csontot leöblítjük. A hús kissé kiklopfoljuk, hogy a rostjai fölengedjenek, és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséggel és az egészben hagyott hagymával, amelynek csak a felső héját fejtjük le (esetleg a megtisztított májjal) 2 liter hidegvízzel leöntve felteszünk főni. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a levét leszűrjük.
Palacsinta levesbetéttel tálaljuk.

Palacsinta levesbetét

Hozzávalók (8 személyre): 1-2 tojás, 20 dkg simaliszt, 2 ek. olaj, sör, só
Elkészítés: A tojást a liszttel összekeverjük, és annyi sörrel engedjük fel, hogy a szokottnál kicsit hígabb palacsintatésztát kapjunk. A felhevített olajban a szokottnál barnább palacsintákat sütünk, hűlni hagyjuk, összetekerve vékony metéltre vágjuk, s a forró levessel leöntve tálaljuk.