Hozzávalók: 20 dkg zeller, 3
alma, fél citrom, 15 dkg sajt, 10 dkg dió, fél dl majonéz, 1 dl tejszín, só,
bors
Elkészítés: A megtisztított
zellert gyufaszál vékonyságúra vágjuk, az almát megmossuk, ugyancsak vékony
csíkokra vágjuk, mindkettőt megöntözzük kevés citromlével, hogy meg ne
barnuljanak. A sajtot kockákra vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet
félretesszünk a díszítéshez). A majonézt eldolgozzuk, ízlés szerint sóval,
borssal, a tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan hozzákeverjük.
Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük, jól behűtjük. Tálaláskor a
gondosan megmosott, lecsorgatott salátalevelekkel kibéleljük egy mélyebb tálat,
beleszedjük a salátát. Tetejét diógerezdekkel díszítjük.