Waldorf saláta



Hozzávalók: 20 dkg zeller, 3 alma, fél citrom, 15 dkg sajt, 10 dkg dió, fél dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors
Elkészítés: A megtisztított zellert gyufaszál vékonyságúra vágjuk, az almát megmossuk, ugyancsak vékony csíkokra vágjuk, mindkettőt megöntözzük kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sajtot kockákra vágjuk, a diót durvára (néhány gerezdet félretesszünk a díszítéshez). A majonézt eldolgozzuk, ízlés szerint sóval, borssal, a tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan hozzákeverjük. Leöntjük vele a salátát, óvatosan összekeverjük, jól behűtjük. Tálaláskor a gondosan megmosott, lecsorgatott salátalevelekkel kibéleljük egy mélyebb tálat, beleszedjük a salátát. Tetejét diógerezdekkel díszítjük.